Despre OMUL Basescu, in cateva randuri

Acest post nu este o pledoarie pro-geoana, am spus-o deja clar: il votez pe geoana cu 5 lamai stoarse pe gat, ca pe o ultima sperantza de a salva democratzia pluri-partida si PNL-ul. In schimb, acest post se vrea un rechizitoriu irefutabil, punct cu punct, care il arata pe basescu ca fiind un stalinist si un mafiot pur-sange in modul sau de a gandi si de a vedea lumea. Shtiu, termenii sunt duri, dar asta este ceeace vad, si aici incerc sa arat ca nu mai am nici o portitza pentru o alta concluzie. Cu basescu ne ashteapta dictatura "despotului luminat". Multzumesc da' n-am nevoie, mi s-a mai propus o data asta prin '90.
  • "Suntetzi de acord cu parlament unicameral?" ne intreaba base la referendum. Dar catzi dintre cei intrebatzi au MACAR HABAR despre care sunt implicatziile unei decizii despre sistemul unicameral vs bicameral? Eu unul recunosc ca habar n-am, in shimb am vazut CONCLUZIA RAPORTULUI COMISIEI PREZIDENTZIALE in aceasta privintza: sistemul unicameral NU este recomandat in Romania (printre alte dezavantaje mentzionate in raport este si favorizarea tendintzelor dictatoriale). Deci, PRESEDINTELE INSUSHI NU STIE CE E "MAI BINE" PENTRU ROMANIA si cere asistentza unor expertzi, dar cere omului de pe strada sa se pronuntze in aceasta problema. Mai mult, primeshte un aviz negativ, si concluzioneaza: nu conteaza, suna bine, si eu vreau la cotroceni.
  • Basescu anticomunistu. Eeeeeeeesteeeee! De exemplu scena in care un tanar se apropie de el si ii spune ca nu-l reprezinta, iar domnia sa ceea ce gaseshte de cuviintza sa replice este: "daca nu te reprezint probabil eshti un pui de comunist". Sau poate n-a fost destul de convingator? Atunci aia cu "EU SUNT POPORUL si ma lupt cu intreaga clasa politica mizerabila si corupta" e mai clara? Pai bai otrava stalinista, ia-te bre de mana cu tatuca ilici ca si el exact asha zicea, ca ne trebuie un despot luminat, o democratzie originala de uniune natzionala unde, nu-i asha, partidele chiar nu-shi mai au rostul. Luatzi-va nene de mana si duceti-va pe mare intr-o croaziera exotica-n cuba, belarus, venezuela, sau unde-tzi mai vedea cu ochii.
  • Basescu europeanul modern: in fatza nu atat a romaniei, ci in fatza europei, de pe pozitzia de inca preshedinte al unei tzari UE: "cea mai buna fapta pe care am facut-o a fost sa creshtinez un musulman". No comment.
  • Afishele electorale aparute in ultima vreme, cele cu "Cashtigam impreuna" cu geoana in fatza si mogulii si ilieshtii si hrebenciucii in spate, nu consider ca ar fi josnice per se atata timp cat s-ar fi oprit aici, sunt pana la urma un tip de campanie negativa si nimic mai mult. DAR LE-AU PUS SI SIGLA PSD+PC PE ELE. Folosirea de catre un partid a siglei altui partid ESTE ILEGALA, deci nu mai vorbim de josnicie morala, ci de un exemplu concret de CALCARE IN PICIOARE A LEGII IN SCOPURI ELECTORALE. Mai mult nici nu cred ca trebuie comentat pentru cine are ochi sa vada si minte sa intzeleaga pana unde este basescu si clica lui dispusa sa mearga.
  • Videanu si berceanu n-au lipsit din nici o formula guvernamentala propusa de basescu. Dar cine sunt ei? Ce a facut videanu la primaria capitalei? A refacut o linie de tramvai majora (de pe Stefan cel Mare) cu bare de inox de sute de mii de euro in statzii, in schimb a lasat-o neingradita si paralizata de totzi mitocanii care se urca cu rablele lor pe shine. A bagat marmura de-tzi rupi gatul pe scari la metrou la obor, idem in pasaj la universitate, dar scarile rulante le-a lasat neschimbate de 20 de ani. A umplut bucureshtiul de tzepe absolut inutile pe marginea drumului ca sa-shi traga el comisioane de cateva milioane de parai (deh, sa-l intzelegem si pe el, erau mai profitabile astea decat alea 322 din nush-ce parc). De borduri nici nu mai vorbesc. Si basescu vrea sa spuna ca nu shtie cine este si ce a facut acest bishnitzar ordinar de inox si marmura si Dumnezeu mai shtie ce in tot bucureshtiul cat a fost primar? Yeah, right...
  • MOGULIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!! Oh, da, era sa uit de ashtia. Auzi, da' stai o tzara tataie base, ia zi shi mie, hai sa-i lasam pe videni si berceni si altzi gainari d'ashtia pushi la inaintare, da cu fratziorii Pauneshtii cum e tata? Shtii tu, aia cu Intercontinentalul. Ma rog, si cu Hotelul LIDO. Ah, si ooops, parca tot asta-i numele si la B1-TV? Ma rog, lasa, am inzteles, eshti ocupat si te retzin.
  • PNL s-a aliat cu KGBistii' iliescu, hrebenciuc, nastase, si care-or mai fi pe acolo. PAI BASCULE, TU CU CINE TE-AI ALIAT MA ACU UN AN, CU MAICA TEREZA? Gaseshte-o tu pe Maica Tereza in parlament si s-o alia si PNLul cu ea. Punem de'un guvern de uniune natzionala cu Maica Tereza prim-ministru si am rezolvat-o!
  • Basescu a condamnat comunismul. A facut ce????????? Pai si cine ma rog era secretar de stat LA TRANSPORTURI cand au dat "minerii" lui ilici peste bucureshti, ca eu sigur nu (deh, imi cer scuze, dar eram prea ocupat sa incasez bate pe spinare, mea culpa).
  • Basescu reformatorul sistemului parlamentar: Oh-la-laaaaaa! Pai am auzit io bine sau e vrajeala, da' parca asha am intzeles ca adminstratzia prezidentziala papa mai multzi gologani decat tot parlamentul la un loc. Ah stai ca's in eroare: presedintele e mai reprezentativ decat tot parlamentul ala de kakat la un loc. Right... Dar daca tot suntem aici, as avea si eu o intrebare: de ce n-a bagat basescu la referendum o intrebare de tipul "limitarea prin lege a salariilor parlamentarilor la (sa zicem) salariu de profesor universitar". ASTA ERA REFORMA, si, in plus, ERA SI CORECT DIN PUNCT DE VEDERE MORAL! Ia sa vedem, catzi s-ar mai bate atunci sa ajunga in parlament si catzi si-ar lua traistutza si si-ar vedea de ale lor. Ma rog, era doar o idee, da' cum shtiu ca ce le trece unora azi prin cap (nu spui cine, persoana importanta) a doua zi e pe buletine de referendum, ma gadeam ca poate-ar fi fost o treaba buna (si poate intru si eu la "credits" si nah, m-am scos)
  • Basescu are un nou mare regret, un nou motiv sa planga cu lacrimi de crocodil toata noaptea de nu-l mai ia somnul: ca n-a facut referendum pentru eliminarea imunitatzii parlamentarilor. Din nou O TEMA CORECTA, ASHA ESTE, PARLAMENTARII NU TREBUIE SA FIE MAI EGALI DECAT RESTUL LUMII, dar mai Taica Tereza-Basescu, N-AI AVUT 5 ANI SA FACI REFERENDUMUL ASTA??????????? Ah, stai, scuze, nu "epuizaseshi toate incercarile" de convingere a parlamentului, tu ai incercat dar ei n-au vrut, alea alea, da da da... Plus, itzi mai trebuia shi tzie o tema de'asta a "inamicului comun" in campanie ca deh, tre sa te intzelegem si pe tine, e si tu om.

Concluzie:
Vrem un asemenea IPOCRIT la preshedentzie, DA SAU NU?
Hai sa punem de'un referendum, acum pe 6 decembrie.
Despre basescu stim deja destule in toate combinatziile posibile si imposibile, despre geoana tzinut in frau de un Antonescu, un Johannis, un UDMR, de presa, etc, nu shtim inca mare lucru. Daca "poporul aliat" o zice "ba-ses-cu" inca o data, asta o fi, asta vom avea. Bucuroshi le-om duce toate. Sau nu...


PS
"Somnul ratziunii nashte monshtri". Think about it...

6 comentarii:

  1. Du-te ba si te culca!Crezi ca o sa inghitim gogorita asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. Cu totii fura. Si eu ii aleg pe cei care fac ceva si pt mine, nu numai fura:)
    2. Vrei nu vrei, unicameralului i-a venit acum randul. Degeaba te uiti la antena 3 unde pana si cristoiu ne spunea ca basescu pune uninominalul de europarlamentare sa castige pd-l. Basescu le-a facut toate la timpul lor.
    3. Faptul ca PD-L a facut alianta cu PSD a fost datorita indisponibilitatii la negociere a PNL, pe atunci condus inca de Tariceanu. A fost cea mai buna solutie a momentului. Acum, era momentul sa nu li se spuna celor 20% de adepti ai lui Crin "ati fost prea putini" dar ncii sa-ti bati joc de ei. varianta demna de bun simt era sa le spuna "voi face tot posibilul sa formez majoritate cu cel care va castiga, pt a va reprezenta si pe voi." Daca iese acuma Basescu, Crin nu mai are scapare. Daca e sa vorbim de ipocrizie, sa ne uitam mai intai in curtea noastra.

    4.Mai mult, e o lipsa de fair-play sa nu lasi oamenii sa voteze, pt ca nu esti dispus sa negociezi cu unul din candidati si e un atac la adresa poporului, pt ca prin asta, daca iese basescu se continua criza politica. Numai PNL va fi de vina atunci! Nu vor recunoaste si la anticipate vor da iar vina pe Basescu, dar asta e.

    5. Acesti fosti partizani ai FSN, s-au despartit de vechii, pt ca si-au dat seama de comunismul care inca domina acolo. PDSR e acum PSD si cei care s-au rupt adica PD imrpeuna cu liberalii mai aproape de centru adica PLD. Ziceai ca stii f bine istoria politica. Pai nu-mi spune ca Basescu e un comunist. A fost. Acum nu mai e. Si foarte bine ca a condamnat comunismul. Ce mai bine sa nu o fi facut? Eu cred ca Basescu a facut putine, dar macar a facut! Daca Crin poate mai multe, sper sa procedeze corect si sa fie dispus la negocieri si daca iese Basescu.

    Cine are urechi de auzit, sa auda!

    RăspundețiȘtergere
  3. @andreirazvanandrei: Aici nu postezi "stiri" de tipul "un jurnalist scrie pe blogul sau ca XXX". Du-te si baga graffitti pe garduri cu astea. Am sters postul.

    RăspundețiȘtergere
  4. esti tare... Mai gandeste-te:))

    RăspundețiȘtergere
  5. basescu gandeste incet...ca multi altii. In toate partidele exista deastia. Dar e BINE ca vrea eliminarea imunitatii politicienilor! Si da, un motiv in plus sa votez PRO Basescu!!!

    Sunt de acord ca sunt multe avantaje ale lui Crin (erau in turul I) dar de ce nu a venit el cu idei de genul acesta? Chiar daca Basescu vine de abia acum cu ele, e bine ca cineva vine. La fel si cu condamnarea comunismului. La fel cu toate.

    RăspundețiȘtergere
  6. As adauga: Iata, Basescu mai greseste, uneori, dar nu se lasa condus de altii (vezi moguli, etc.). Daca il alegem, e clar ca va conduce singur tara. Taica Ceusescu se invarte in mormant... De ce naiba l-om fi impuscat? Ca sa ni-l punem in cap pe Base? Si inca un lucru. Netul e plin de posturile droizilor lui Base. Da Doamne, sa treca cumva si acest mos Niculae, caci nu stiu cat mai pot rezista, incep sa fac cu nervii... Toata stima doamnelor, domnilor.

    RăspundețiȘtergere

 
Site Meter